تغذیه مناسب از سبزی ومیوه

موز و رانندگی

 

رانندگی طولانی در پیش دارید؟ موز بخورید.
اگر در تعطیلات پیش رو قصد مسافرت جاده‌ای دارید و می‌خواهید خودتان رانندگی کنید حتماً موز میل کنید؛ موز می‌تواند تمرکز و سرعت عمل افراد را بالا ببرد.

موز حاوی ترکیب موثری به نام «تیروزین» است که قدرت تمرکز را بالا می‌برد و باعث هشیاری بیشتر مغز می‌شود.

تمرکزتان پایین است؟ موز میل کنید. موز مانند مواد غذایی دیگری مانند اسفناج، پرتقال، سویا و غیره حاوی ترکیبی به نام «تیروزین» است که تمرکز، هشیاری و دقت نظر را بالا می‌برد.

محققان دانشگاه Leyde هلند به شرکت‌کننده‌های این پژوهش مکمل تیروزین داده و به بررسی آن‌ها پرداختند. این پژوهش در دو مرحله انجام شد.

در مرحله‌ی اول این پژوهش، شرکت‌کننده‌ها آب پرتقال حاوی تیروزین دریافت کردند و در مرحله‌ی بعدی آب میوه‌ی آن‌ها با پلاسبو عوض شد.

در طول این دو مرحله محققان از این شرکت‌کننده‌ها خواستند که یک بازی تمرکزی انجام دهند. به این صورت که روی بازی با فلش روی پرده‌ی نمایشگر تمرکز کنند. زمانی که این فلش سبز می‌شود شرکت‌کننده‌ها باید سریع عکس‌العمل نشان داده و دکمه‌ای را فشار می‌دادند. اگر فلش به رنگ قرمز در میامد لازم نبود دکمه‌ای را فشار دهند.

محققان بعد از بررسی عکس‌العمل شرکت‌کننده‌ها به این نتیجه رسیدند افرادی که تیروزین دریافت کرده بودند نتایج بهتری دریافت کردند.

محققان به این نتیجه رسیدند مواد غذایی سرشار از تیروزین مانند موز می‌تواند تمرکز و سرعت عمل افراد را بالا ببرد. برای همین به افرادی که قرار است مسافت طولانی پشت فرمان باشند و رانندگی کنند توصیه می‌کنند موز و مواد غذایی حاوی این ترکیب موثر را مصرف کنند تا تمرکزشان بیشتر شود. اگر شما هم در تعطیلات پیش رو قصد مسافرت جاده‌ای دارید و می‌خواهید خودتان رانندگی کنید حتماً موز میل کنید.

‏رانندگی طولانی در پیش دارید؟ موز بخورید
اگر در تعطیلات پیش رو قصد مسافرت جاده‌ای دارید و می‌خواهید خودتان رانندگی کنید حتماً موز میل کنید؛ موز می‌تواند تمرکز و سرعت عمل افراد را بالا ببرد.

موز حاوی ترکیب موثری به نام «تیروزین» است که قدرت تمرکز را بالا می‌برد و باعث هشیاری بیشتر مغز می‌شود.

تمرکزتان پایین است؟ موز میل کنید. موز مانند مواد غذایی دیگری مانند اسفناج، پرتقال، سویا و غیره حاوی ترکیبی به نام «تیروزین» است که تمرکز، هشیاری و دقت نظر را بالا می‌برد.

محققان دانشگاه Leyde هلند به شرکت‌کننده‌های این پژوهش مکمل تیروزین داده و به بررسی آن‌ها پرداختند. این پژوهش در دو مرحله انجام شد.

در مرحله‌ی اول این پژوهش، شرکت‌کننده‌ها آب پرتقال حاوی تیروزین دریافت کردند و در مرحله‌ی بعدی آب میوه‌ی آن‌ها با پلاسبو عوض شد.

در طول این دو مرحله محققان از این شرکت‌کننده‌ها خواستند که یک بازی تمرکزی انجام دهند. به این صورت که روی بازی با فلش روی پرده‌ی نمایشگر تمرکز کنند. زمانی که این فلش سبز می‌شود شرکت‌کننده‌ها باید سریع عکس‌العمل نشان داده و دکمه‌ای را فشار می‌دادند. اگر فلش به رنگ قرمز در میامد لازم نبود دکمه‌ای را فشار دهند.

محققان بعد از بررسی عکس‌العمل شرکت‌کننده‌ها به این نتیجه رسیدند افرادی که تیروزین دریافت کرده بودند نتایج بهتری دریافت کردند.

محققان به این نتیجه رسیدند مواد غذایی سرشار از تیروزین مانند موز می‌تواند تمرکز و سرعت عمل افراد را بالا ببرد. برای همین به افرادی که قرار است مسافت طولانی پشت فرمان باشند و رانندگی کنند توصیه می‌کنند موز و مواد غذایی حاوی این ترکیب موثر را مصرف کنند تا تمرکزشان بیشتر شود. اگر شما هم در تعطیلات پیش رو قصد مسافرت جاده‌ای دارید و می‌خواهید خودتان رانندگی کنید حتماً موز میل کنید.
مهندس حسن ظریف_مهندس کامل‏

برچسب‌ها: تغذیه مناسب ومیوه
نوشته شده در پنجشنبه 1 خرداد1393ساعت 0:54 توسط مهتاج احسانی|

خوردن میوه در صبح

 

روشی متغیر و جدید برای افرادی که با نخوردن شام لاغر نشده اند.

اشخاصی که با خوردن صبحانه کامل و نخوردن شام لاغر نمیشوند جای صبحانه  را با شام عوض کنند در این 

صورت بهتر لاغر میشوند صبحانه میوه میل کنند و ناهار مختصری پروتئین و سبزیجات و شام مقداری نان  و

 لبنیات کم چرب و انواع سبزی خوردن سالاد بخورند ولی صبحانه را با میوه هایی مثل پرتقال گلابی آلو  گوجه

 سیب و میوه هایی نظیر آن شروع کنند.

تذکر البته این روش بحث مفصلی دارد که بعدا توضیح خواهم داد ...

 

 

نوشته شده در چهارشنبه 30 بهمن1392ساعت 1:4 توسط مهتاج احسانی|

تغذیه سالم و لاغری


18 آیا خوردن میوه هنگام عصر چاق کننده است؟

میوه ها یکی از سالم ترین غذاها هستند چون سرشار از ویتامین و مواد معدنی ضروری است که برای سلامتی  مورد نیاز است. مرکبات سرشار از ویتامین C است  که باعث افزایش سیستم ایمنی بدن میشود و هویج دارای بتا کاروتن است که برای بینایی  مورد نیاز است. سیب دارای ویتامین B است که برای سلامت سلولی مورد نیاز است، و میوه های دیگر فقط به عنوان بسیاری از عناصر سالم هستند. میوه ها  پر از آب هستند که برای  سلامت پوست و ارگانهای داخلی بدن مورد نیاز استدر واقع فواید میوه ها و سبزی ها آن قدر زیاد است که در هر زمانی از شبانه روز که مصرف شوند مورد تایید است .

خوردن میوه ضامن سلامتی است ولی در مورد زمان خوردن میوه توصیه های ضد و نقیضی وجود دارد.

یکی از باورهای رایج در این زمینه این است که میوه را نباید همزمان با وعده های غذایی مثل ناهار یا شام مصرف کرد چون میوه مانع جذب مواد مغذی می شود .

میوه ها منابع غنی از فیبر هستند با مصرف میوه مقدار زیادی فیبر وارد دستگاه گوارش می شود .

این فیبرها باعث سریع شدن حرکات دودی روده ها می شوند و در نتیجه عبور مواد غذائی را در دستگاه گوارش سرعت می بخشند .به این ترتیب وقتی میوه را همراه یا بلافاصله بعد از غذا مصرف می شود ، مواد غذایی با سرعت بیشتری از دستگاه گوارش عبور کرده و در نتیجه جذب خیلی از مواد مغذی مثل ویتامین ها و مواد معدنی ، به اضافه کالری و حتی ترکیبات غذائی مضر مثل کلسترول و قند کمتر می شود .

این نظریه که مصرف میوه همراه غذا ، می تواند هم خوب باشد و هم بد ،این موضوع کاملاً نسبی است .

اگر فردی مشکل خاصی از نظر کمبود مواد مغذی نداشته باشد میتواند با خیال راحت همراه ناهار یا شام میوه مصرف کند . به عنوان نمونه برای افراد چاق یا مبتلایان به دیابت مصرف انواع میوه ها ( بجز میوه های شیرین مثل خرما ، انجیر و توت ) یا سبزیجاتی مثل کاهو و سبزی خوردن همراه غذا ، نه تنها مضر نیست بلکه می تواند مفید هم باشد . چون مصرف میوه ها باعث کند شدن سرعت جذب مواد مغذی از جمله قند می شوند .

برای کسی که دچار لاغری است مصرف میوه همراه غذا توصیه نمی شود چون باعث می شود کالری موجود در غذا به میزان لازم جذب بدنش نشود و در وزن گیری دچار مشکل می شود

افرادی که دچار سوء هاضمه هستند ، کسانی که ترشح اسید معده شان زیاد است ، یا مبتلایان به زخم معده ، التهاب معده ، زخم اثنی عشر و سایر مشکلات دستگاه گوارش از مصرف میوه همراه غذا منع می شوند.

افراد سالم می توانند همراه یا بعد از غذا به عنوان دسر میوه فصل میل کنند . مثلاً ۲ یا ۳ قاچ کوچک خربزه همراه غذا مشکلی ندارد . یا اگر کسی می خواهد پرتقال و دیگر مرکبات کنار غذایش باشد ، خیلی هم خوب است چون مصرف ویتامین C به جذب آهن ، روی و کلسیم غذا کمک می کند .

به افراد مبتلا به فقر آهن توصیه می شود همراه غذای خود لیمو ، نارنج و پرتقال مصرف کنند تا جذب آهن در بدنشان ارتقاء پیدا کند . ولی باید دقت کرد از میوه های خیلی شیرین بعد از غذا استفاده کنند چون این میوه ها باعث افزایش قند خون شده و سیری کامل را به وجود می آورند . ولی مصرف این میوه ها قبل یا همراه غذا احساس سیری کاذب را به وجود می آورند و باعث کم اشتهایی می شوند

نوشته شده در چهارشنبه 30 بهمن1392ساعت 0:16 توسط مهتاج احسانی|

چیکو

 

 

چیکو نام یکی از میوه‌های گرمسیری با پوستی قهوه‌ای و مزه‌ای شیرین است. مزه آن چیزی بین شکر و نوشابه پارسی‌کولا است. درخت چیکو، ساپودیلا نام دارد و صمغ آن درخت که پیشتر برای درست کردن سقِّز (آدامس) بکار می‌رفت چیکل نام دارد. چیکو بومی منطقه یوکاتان است.

 

فیجوا

 

فیجوآ میوه‌ای است که در برزیل بوجود آمده است. این گیاه از راستهٔ مورد (Myrtales)، تیرهٔ موردیان (Myrtaceae) است.نام این میوه به صورت‌های فیجوآ، فیجوا، فی‌جوآ، فی‌جوا و فیجووا نوشته می‌شود. آن را با نام فوجیا نیز می‌شناسند. در ایران به طور محدود در استان‌های گیلان و مازندران کشت می‌شود.

 

سرخالو

 

سُرخالو میوهٔ گیاهی است با نام علمی سرخالوی چینی (Litchi chinesis) متعلق به تیرهٔ ناترکیان (Sapindaceae) و راستهٔ ناترک‌سانان. پوست آن سرخ و چرم‌مانند و تیغ‌تیغی و شبیه به توت فرنگی است؛ قسمت خوراکی آن سفید و شفاف و سفت و آبدار است و شکل آن از گرد و گاه بیضی و قطر آن از یک تا یک ونیم سانتیمتر متغیر است؛ شیرین و معطر و بومی جنوب چین و مناطق مجاور آن است.

 

 

اسرولا

 

آسرولا میوه‌ای گرمسیری است که در هند غربی و شمال آمریکای جنوبی می‌روید. این میوه در هندوستان نیز کشت می‌شود.آسرولا میوه‌ای با طعم شیرین و دارای مقدار بسیار زیادی ویتامین ث می‌باشد.

 

ساپادیل

 

ساپادیل نام درخت و میوه‌ای است بومی مکزیک، آمریکای مرکزی، منطقهٔ دریای کارائیب و بخش شمالی آمریکای لاتین.درخت این میوه را در جنوب شرق آسیا هم می‌کارند. ساپادیل از تیرهٔ آنوناسه (Annonaceae) (تیرهٔ سیب کاستر) است. مزهٔ میوهٔ ساپادیل مانند مزه توت فرنگی و آناناس است که به آن طعم لیمو ترش افزوده شده‌باشد. یک غلظت ملایم مانند مزه نارگیل و موز نیز در مزه آن حس می‌شود. میوه، آب میوه و چای ساپادیل را برای درمان برخی بیماری‌ها مانند معده‌درد و دفع کرم‌ها استفاده می‌کنند. این میوه سرشار از ویتامینهای B1وB2وCهمچنین مقدار زیادی از کربوهیدراتها و فروکتوز می باشد.

 

فیسالیس

 

میوه فیسالیس با نام علمی (به انگلیسی: Physalis)‏ ترکیبی از طعم میوه‌های توت فرنگی، گیلاس،کیوی و آناناس است. این میوه منبع آنتی اکسیدان و سرشار از ویتامینهای آ ، ئی ، اف ، پی و ویتامین ث است. فیسالیس بدن انسان را در مقابل خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد که موجب بروز بیماری‌هایی مانند سرطان، سکته‌ی قلبی ، پروستات، آسم و آلرژی می‌شود، حفاظت می‌کند. مصرف این میوه تاثیر بسزایی در شادابی و طراوت پوست و تقویت قوای‌جنسی دارد.

 

گواوا

 

گواوا (در چابهار به زیتون محلی نیز شناخته می‌شود.) گواوا میوه‌ای گرمسیری است. گیاه گواوا درختچه‌ای همیشه‌سبز از خانواده میرتاسه‌است که برگ‌های دربرابر هم دراز و بیضی شکل دارد. این درختچه بومی امریکای جنوبی و امریکای مرکزی، پرو، برزیل و مکزیک است و سال‌ها قبل به ایران وارد شده و به گونه پرورشی در شمال و بیشتر جنوب ایران کاشته می‌شود.پوست تنه گواوا سبز یا قهوه‌ای متمایل به قرمز است.رنگ میوه گواوا قرمز یا زرد است. میوه آن شیرین است و آن را خام یا پخته به شکل مربا و ژله می‌خورند.

 

یانگ‌می (Yangmei) - توت فرنگی چینی

 

"یانگ‌می" یا توت فرنگی چینی همان گونه که از نامش مشخص است بومی چین بوده و از درختانی زیبا و رنگارنگ برخوردار است. درختان یانگ‌می عمدتا در پارک‌ها و باغ‌ها جنبه زینتی داشته و میوه‌های قرمز رنگ آنها دارای طعمی دوست داشتنی هستند. هسته بزرگ یانگ‌می حدود نیمی از کل حجم میوه را به خود اختصاص می دهد.

 

نونی..NONI

 

"نونی" با ظاهر عجیب خود دارای نام‌های عجیبی مانند "پودینگ سگ" و "میوه‌ی پنیری" نیز است. این میوه بومی آسیا است. از نونی بیشتر برای تهیه نوشیدنی‌های میوه‌ای که گفته می شود از لحاظ پزشکی مفید هستند، استفاده می شود. از آبمیوه نونی به طور سنتی به عنوان دارو برای درمان بیماری‌هایی مانند بی نظمی کارکرد روده و عفونت‌های دستگاه ادراری استفاده می شد، اما آزمایش‌های عملی، موثر بودن آن را اثبات نکرده است.

 

 

نوشته شده در دوشنبه 21 بهمن1392ساعت 22:28 توسط مهتاج احسانی|


خواص و فواید خرمالو


نام خرمالو ترکیبی است از دو واژه خرما و آلو.

از لحاظ طعم دو نوع گس و غیر گس دارد.

در جنگل های شمال ایران این میوه می روید.

چوب درخت خرمالو به نام آبنوس شناخته می شود که سنگین و محکم است


خواص خرمالو:


میوه خرمالو سرشار از ویتامین های آ - ب - ث است.

مواد معدنی آ ن شامل کلسیم - گوگرد – آهن - فسفر - منیزیم و پتاسیم است.

و حاوی مقدار زیادی پکتین است که فیبر محلول در آب است

بنابراین باعث کاهش چربی خون می شود.

بعضی از انواع آن تانن دارد.

تانن متراکم در میوه خطر ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی فشارخون بالا، دیابت و .. را کاهش می دهد.

مطالعات در ژاپن نشان می دهد که پوست خرمالو حاوی فیتو شیمیکالی ست که

احتمالا سلول را در برابر آسیب اکسیداتیو مربوط به پیری محافظت می کند.

خاصیت آنتی اکسیدان میوه خرمالو بالاست و با زغال اخته و توت فرنگی قابل مقایسه است.


دیگر خواص خرمالو:


خرمالو پکتین دارد و هرچه برسد پکتین آن کمتر می شود.

خرمالو یک میوه اسیدی است.

و دارای اسیدهای مالیک -تارتاریک و اسید سیتریک است.

این اسیدها باعث جذب بهتر آهن و روی در بدن می شود.

خرمالو رنگدانه پلی فنولیک دارد.


فوائد خرمالو:


خرمالو بسیار خاصیت دارد و فواید زیادی دارد.

از جمله باعث تسریع رشد کودکان می شود.

برای زهکشی کبد و کلیه مفید است.

برای کم خونی مفیدست.

خرمالو و هسته آن کاربرد طبی و درمانی مخصوصا در طب چینی دارند.


مصرف خرمالو :


خرمالو بهترست با معده پر مصرف شود .

خوردن خرمالو به عنوان دسر بعد از غذا به هضم بهتر غذا نیز کمک می کند.

زیرا اسید معده را زیادتر کرده و به هضم غذا کمک می کند.

خرمالو کالری زیادی دارد بنابراین در مصرفش نباید زیاده روی کرد.

طبع خرمالو گرم است بنابراین از این لحاظ نیز باید محتاط بود.


کاربرد:

بهترین راه مصرف آن خوردنش به صورت خام است.

همچنین می توان آن را در سالاد-سالادهای میوه-تارت و شیرینی و کوکیز به کار برد.

مربا و مارمالاد و ترشی نیز می توان از آن تهیه نمود.

به عنوان طعم دهنده ماست نیز می توان به کاربرد.

هم چنین خشک شده آن را در آجیل ها می توان مصرف کرد.

اگر خرمالو نارس باشد پس از چیدن آن ها را می توان برای تسریع در رسیدن در کنار سیب درختی قرار داد.
خواص و فواید خرمالو

نام خرمالو ترکیبی است از دو واژه خرما و آلو.

از لحاظ طعم دو نوع گس و غیر گس دارد.

در جنگل های شمال ایران این میوه می روید.

چوب درخت خرمالو به نام آبنوس شناخته می شود که سنگین و محکم است.



خواص خرمالو:

میوه خرمالو سرشار از ویتامین های آ - ب - ث است.

مواد معدنی آ ن شامل کلسیم - گوگرد – آهن - فسفر - منیزیم و پتاسیم است.

و حاوی مقدار زیادی پکتین است که فیبر محلول در آب است

بنابراین باعث کاهش چربی خون می شود.

بعضی از انواع آن تانن دارد.

تانن متراکم در میوه خطر ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی فشارخون بالا، دیابت و .. را کاهش می دهد.

مطالعات در ژاپن نشان می دهد که پوست خرمالو حاوی فیتو شیمیکالی ست که

احتمالا سلول را در برابر آسیب اکسیداتیو مربوط به پیری محافظت می کند.

خاصیت آنتی اکسیدان میوه خرمالو بالاست و با زغال اخته و توت فرنگی قابل مقایسه است.


دیگر خواص خرمالو:

خرمالو پکتین دارد و هرچه برسد پکتین آن کمتر می شود.

خرمالو یک میوه اسیدی است.

و دارای اسیدهای مالیک -تارتاریک و اسید سیتریک است.

این اسیدها باعث جذب بهتر آهن و روی در بدن می شود.

خرمالو رنگدانه پلی فنولیک دارد.
فوائد خرمالو:

خرمالو بسیار خاصیت دارد و فواید زیادی دارد.

از جمله باعث تسریع رشد کودکان می شود.

برای زهکشی کبد و کلیه مفید است.

برای کم خونی مفیدست.

خرمالو و هسته آن کاربرد طبی و درمانی مخصوصا در طب چینی دارند.



مصرف خرمالو :

خرمالو بهترست با معده پر مصرف شود .

خوردن خرمالو به عنوان دسر بعد از غذا به هضم بهتر غذا نیز کمک می کند.

زیرا اسید معده را زیادتر کرده و به هضم غذا کمک می کند.

خرمالو کالری زیادی دارد بنابراین در مصرفش نباید زیاده روی کرد.

طبع خرمالو گرم است بنابراین از این لحاظ نیز باید محتاط بود.



کاربرد:

بهترین راه مصرف آن خوردنش به صورت خام است.
همچنین می توان آن را در سالاد-سالادهای میوه-تارت و شیرینی و کوکیز به کار برد.

مربا و مارمالاد و ترشی نیز می توان از آن تهیه نمود.

به عنوان طعم دهنده ماست نیز می توان به کاربرد.

هم چنین خشک شده آن را در آجیل ها می توان مصرف کرد.

اگر خرمالو نارس باشد پس از چیدن آن ها را می توان برای تسریع در رسیدن در کنار سیب درختی قرار داد.

نوشته شده در سه شنبه 28 آبان1392ساعت 20:16 توسط مهتاج احسانی|

هسته و برگ بعضی از گیاهان سمی است
به گزارش گروه خواندنی های مشرق، میوه و سبزی، بهترین مواد غذایی است که باید در برنامه غذایی روزانه وجود داشته باشد اگرچه افراط کردن در مصرف این نوع مواد هم توصیه نمی شود در مصرف میوه ها و سبزی ها باید به نکاتی توجه کرد؛ به عنوان مثال، اگرچه خوردن سیب به طور منظم مفید است اما مصرف زیاد دانه های آن مضر است.
در این مطلب به نقل از «Prevention» به چند گیاه و میوه اشاره شده ست که از مصرف برگ ها یا هسته های آن باید پرهیز شود.
برگ ریواس؛ از ریواس برای تهیه غذاهای متعدد استفاده می شود اما آیا می دانستید که برگ های آن مسموم کننده است؟ برگ های ریواس حاوی ۲ ترکیب به نام اکسالیت و آنتراکوینون گلیکوسید است که به بدن ضرر می رساند.
ریواس

دانه های سیب؛
ماده ای به نام آمیگدالین موجود در دانه های سیب سمی است و مصرف مقدار زیاد آن مشکل ساز است.
هسته گیلاس؛ مغز هسته گیلاس دارای اسید پروسیک است که مضر است.
سیب زمینی سبز شده؛ علت سبزشدن سیب زمینی تراکم بالای ماده ای به نام سولانین است. سولانین ماده ای سمی است که بر سیستم مرکزی عصب تاثیر می گذارد.

مغز هلو؛ به طور معمول هر مغز این میوه حاوی ۸۸ میلی گرم سیانید است خوردن هسته ترک نخورده این میوه تنها باعث معده درد می شود اما از قورت دادن هسته های ترک خورده آن پرهیز کنید.

هلو
برگ گوجه فرنگی؛ اگرچه گوجه فرنگی برای بدن مفید است اما برگ های آن حاوی ماده شیمیایی به نام گلیکوالکالید» است که در صورت مصرف آن، معده درد و اختلال عصبی ایجاد می شود.
گوجه فرنگی



نوشته شده در دوشنبه 4 شهریور1392ساعت 23:51 توسط مهتاج احسانی|

خواص درمانی :

1- آانگور را بخورید مقوی است ، قلب را تقویت می کند ، ادرار آور است ، ترشح کبد را زیاد می کند ، مواد سوداوی و سوخته را دفع می کند ، اعتدال دهنده اخلاط است ، از مسمومیت بدن در مقابل خستگی یا سوء تغذیه جلوگیری می کند ، برای سینه و ریه مفید است ، انسداد مجاری طحال ، ورم امعاء ، تبهای مزمن و سرد ، درد مفاصل و رماتیسم را درمان می کند ، به مزاج لینت می دهد ، ایجاد تشنگی می کند.

2- مادران باردار هر روز  به جای صبحانه انگور فراوان بخورند شیر را زیاد و مقوی می سازد .

3- چهل روز به جای صبحانه انگور سبز فراوان بخورید و تا ظهر هیچ چیز دیگری نخورید . بدن را لاغر می کند . اسید اوریک را کم می کند و سمومات را بر طرف می سازد ، خون را صاف و کم خونی را درمان می کند و فشار خون را پائین می آورد ، استسقاء و بواسیر و تشنجات عصبی و امراض روانی را درمان می کند ، از خونریزی ریه جلوگیری می نماید ، درد معده ، ضعف معده و سوء هاضمه که از اثر پرخوری باشد را بر طرف می نماید ، نفخ شکم و یبوست معده را بر طرف می سازد .

4- چهل روز هر روز صبح انگور بخوریدو یا آب بگیرید و بنوشید و شب انگور بجای شام بخورید و در طول رژیم شب تا صبح روی تختی که قسمت پائین آن سی و پنج سانتیمتر بالاتر از سر باشد بخوابید و استراحت کنید . فرمانتاسیون روده را کم می کند ، زخم روده اثنی عشر را درمان می کند .

 

 

5- تا می توانید هر روز از خوردن همه چیز پرهیز کنید و به جای خوراک های دیگر تا می توانید ، انگور ریاد یا آب انگور بخورید . چرک سوزاک را از مجرا خارج می نماید و سوزارک را درمان می کند .

6- کودک را کم کم به خوردن آب انگور عادت دهید و رژیم انگور را در آنها اجرا کنید . از راشیتیسم یا نرمی استخوان بچه ها جلوگیری می نماید .

7- هر روز دو لیوان بزرگ آب انگور بنوشید ، یک لیوان بین صبحانه و ناهار ، یک لیوان بین ناهار و شام واین برای افرادی است که نمی خواهند لاغر شوند. ورم و درد شصت پا یا نقرس ، رماتیسم و هموفیلی یا دیر بند آمدن خونریزی را درمان می کند .

8- در حمام خود را بشویید ، بعد مدتی در وان آب گرم بنشینید و یعد از بیرون آمدن از وان تفاله انگور را به بدن بمالید و مدتی صبر کنید بعد آنها را بشویید . درد کمر تا زانو یا سیاتیک یا عرق النساء را درمان می کند .

9- دو برابر آب آن را با یک روغن زیتون مخلوط نموده و روی آتش ملایم بجوشانید و دائم به هم بزنید تا به مرور آب تمام شود و روغن بماند و آن را هر روز بر پوست بمالید . درهم رفتگی و چین و چروک پوست را بر طرف می سازد .

10 – آب آن را در دهان قرقره کنید از خوریزی لثه جلوگیری می کند .

 

تذکر مهم :

انگور گذشته از خواص درمانی فراوانی که دارد ، عوارضی نیز دارد ؛ برای گرفتگی کبد و نفخ های کلیه مضر است . آب آن برای معدهای تر و نفخی مضراست . و ایجاد گاز و نفخ معده می کند.

اسراف در خوردن آب انگور به طور مداوم ایجاد سنگ کلیه می کند . لذا مصرف کنندگان فوق را باید مدّنظر قرار دهید .

  

انگور هم لاغر کننده است و هم چاق کننده . بدین گونه که اگر انگور را از صبح تا ظهر ، خالی میل کنید لاغر کننده است و اگر آن راهمراه غذا میل کنید چاق کننده است .

 

 

       

 

   

   

ترکیبات انگور:

ترکیب شیمیایی : هر یکصد گرم جبه انگور خام شامل ؛ آب 80 – 75 درصد – پروتئین 3/1 درصد – مواد قندی 15 تا 22 درصد – کلسیم 12 میلی گرم – فسفر 20 میلی گرم – آهن 4/0 میلی گرم – سدیم 3 میلی گرم – پتاسیم 173 میلی گرم – تیامین 05/0 میلی گرم – رایبو فلاوین 03/0 میلی گرم – مواد معدنی 9/1 تا 2/1 درصد و مواد فراوان دیگر .

ویتامین های موجود : ویتامین آ – ب – ب1 – سی

 


خواص روغن هسته انگور

 

روغن هسته انگور از زمان های قدیم به دلیل خاصیت دارویی اهمیت زیادی داشته است.
بررسی های جدید نیز نشان می دهد که
روغن هسته انگور در تنظیم قند خون و جلوگیری از سرطان و بیماری های قلبی موثر است.
این روغن که سرشار از فلاوانوئید، بتاکاروتن، ویتامین C و E است خاصیت های زیادی دارد که در این مطلب این خواص را بررسی می کنیم.

* اسید لینولئیک (linoleic acid) موجود در آن، برای بازسازی پوست لازم است و تاثیر نرم کننده ای روی پوست و مو دارد.

* این روغن می تواند به عنوان منقبض کننده و تقویت کننده پوست مورد استفاده قرار گیرد.

 

* مصرف این روغن برای رفع سیاهی دور چشم نیز مفید است.

* روغن هسته انگور کلسترول مضر (LDL) را کاهش و کلسترول مفید (HDL) را افزایش  میدهد

* از بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند.

* خاصیت آنتی اکسیدانی آن با رادیکال های آزاد مضر موجود در بدن مقابله می کند.

 

* بررسی های متعددی نشان داده که این روغن از گسترش سلول های سرطانی در ریه، روده، پروستات و معده جلوگیری می کند.

 

* ترکیب موجود در آن از آسیب رسیدن به مویرگ ها جلوگیری می کند.

* مصرف این روغن جریان خون و انعطاف پذیری مفصل ها را بهبود می بخشد.

* با جلوگیری از ترشح هیستامین در سیستم ایمنی بدن هنگام واکنش آلرژی زا، علائم مربوط به آلرژی و آسم را کاهش می دهد.

 

* این روغن در کاهش قند موجود در خون مفید است.

نوشته شده در چهارشنبه 22 خرداد1392ساعت 0:59 توسط مهتاج احسانی|

هرگز این میوه را پوست نکنید

 

 
چرا می گویند خوردن یک عدد سیب در روز شما را از پزشک بی نیاز می کند؟
 
بر اسا س مطالعه ای که اخیرا در نشریه بیولوژی لوکوسیت (گلبول سفید) به چاپ رسیده است، مصرف پلی فنل های سیب (دارای خاصیت آنتی اکسیدانی) فعالیت نوعی از سلول های ایمنی موسوم به سلول های T را مهار کرده و از بیماری کولیت (التهاب روده) پیشگیری می نماید.

این مطالعه برای اولین بار نقش سلول های T و پلی فنل ها را بر علیه یک بیماری خود ایمنی مورد بررسی قرار داده و نیز به ابداع روش های درمانی جدید بر علیه اختلالاتی همچون بیماری کولیت اولسراتیو (کولیت زخمی شونده)، بیماری کرون و سرطان کولورکتال (بخش انتهایی روده بزرگ) کمک نموده است.

دکتر دیوید پاسکال، محقق دپارتمان ایمونولوژی و بیماری های عفونی دانشگاه ایالتی مونتانا می گوید: بسیاری از افراد مبتلا به کولیت به منظور کمک به درمان بیماری خود از مکمل های غذایی استفاده می کنند، اما میزان اثر بخشی این ترکیبات و مکانیسم آنها همچنان ناشناخته است. مطالعه اخیر نشان داد که برخی از مواد طبیعی موجود در پوست سیب می توانند از طریق مهار اثر التهابی سلول های T از التهاب روده پیشگیری نموده و مقاومت در برابر این بیماری خود ایمنی را افزایش دهند.

نتایج این تحقیق حاکی از این است که مصرف پلی فنل های سیب موجب کاهش سلول های T فعال در کولون (روده بزرگ) و در نتیجه محافظت در برابر بیماری کولیت می شود.

نوشته شده در شنبه 5 اسفند1391ساعت 11:57 توسط مهتاج احسانی|

یک آب میوه مفید ویژه آقایان

 

 
نوشیدن روزانه یک لیوان آب انار به میزان قابل ملاحظه ای پیشرفت سرطان پروستات را کند می کند.
 
انار یکی از میوه های زمستانی و بسیار مفید است. این میوه حاوی مخلوطی از ترکیبات شیمیایی ارزشمند است که آسیب سلولی را کاهش می دهند. آب انار اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی بالایی دارد که بدن را در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کند. همچنین حاوی ایزوفلاون هایی است که در مرگ سلولهای سرطانی نقش دارند.
سرطان پروستات با اندازه گیری سطح ترکیبی موسوم به آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) تشخیص داده می شود. برای بررسی پیشرفت این بیماری زمان دوبرابر شدن سلول های سرطانی مورد سنجش قرار می گیرد که هرچه کوتاهتر باشد بیانگر سرعت بیشتر رشد بیماری است. معمولا میانگین زمان دو برابر شدن این سلول ها 15 ماه است اما در مطالعه اخیر پس از مصرف آب انار این زمان به حدود 54 ماه رسید.
این تیم تحقیقاتی اظهار امیدواری کردند که بتوانند با استفاده از نتایج این مطالعه در کنار سایر روش های درمانی مانند هورمون درمانی یا شیمی درمانی استفاده کنند.
محققان می گویند این تاثیر ممکن است به حدی باشد که حتی طول عمر بیماران را نیز افزایش دهد.
نوشته شده در شنبه 5 اسفند1391ساعت 11:13 توسط مهتاج احسانی|

 

– Rambutan رامبوتان

این میوه در جنوب شرقی آسیا می‌روید. درخت رامبوتان همیشه دارای میوه است. طعم این میوه شیرین است و می‌توان طعم آن را به انگور تشبیه کرد.




2 – Jackfruit جاک فروت یا جاکویرا

این میوه در جنوب و غرب هند و سریلانکا و فیلیپین و بنگلادش می‌روید. میوه جاک فروت شبیه آناناس است، اما از آن شیرین‌تر است. از چوب این درخت به خاطر استحکام بسیار آن در ساخت اثاث منزل استفاده می‌شود.



3 – Passion Fruit پاشن فروت

زادگاه اصلی این میوه آمریکای جنوبی و هند و نیوزلند است. این میوه دارای دانه‌های زیر مانند انجیر است، اما از انجیر شیرین‌تر است و در تهیه بستنی و شیرینی از آن استفاده می‌شود.

4 – Lychee لیچی

زادگاه اصلی این میوه جنوب چین و جنوب هند و تایوان است. پوست این میوه مانند پسته سخت است و گفته می‌شود، قدمت آن به 2000 سال قبل از میلاد بازمی‌گردد. طعم این میوه شبیه انگور است و از جمله میوه‌های سرشار از ویتامین سی است.

5 – Star fruit میوه ستاره

این میوه در هند و سریلانکا و اندونزی می‌روید. طعم آن مثل کیوی و آناناس و سیب شیرین است و و از جمله میوه‌های سرشار از ویتامین سی است.

6 – Mangosteen مانگوستین

زادگاه اصلی این میوه اندونزی است. طعم آن ترش و دارای عطری بسیار خوشبو است و گفته شده از جمله میوه‌های ضدسرطان به شمار می‌آید و دارای فواید بسیار زیاد است. همچنین گفته شده که ملکه ویکتوریا، ملکه انگلیس این میوه را به هرکس که بسیار دوست می‌داشت و مقرب او به شمار می‌آمد، هدیه می‌داد.

7 – Kumqut کومکوت

زادگاه اصلی این میوه چین است و از جمله مرکبات بسیار کوچک به شمار می‌آید که شبیه پرتقال و سرشار از ویتامین سی است.

8 – Durian دریان

زادگاه اصلی این میوه برونئی و اندونزی و مالزی ست و به دلیل اندازه بزرگ آن به ملکه میوه‌ها معروف است. این میوه دارای بوی بسیار بدی است، به همین دلیل استفاده از آن در اماکن عمومی ممنوع است، اما طعم آن شیرین است.

9 – Dragon Fruit میوه اژدها

زادگاه این میوه مکزیک و مرکز و جنوب آمریکاست و به خاطر شکل و رنگش به این نام نامیده شد. این میوه دارای سه رنگ سفید و صورتی و قرمز و طعم آن شبیه گلابی است. با برگ‌های این درخت چای نیز تهیه می‌شود.



10 – African cucumber خیار آفریقایی

زادگاه اصلی این میوه صحرای کالاهاری در آفریقاست. این میوه دارای دو نوع سمی و غیرسمی است. نوع سمی ای میوه دارای پوستی به رنگ سبز است و نوع خوراکی آن دارای پوستی به رنگ زرد و طعم آن شبیه انار است و از حیث داشتن دانه‌های بسیار مثل خیار است.

11 - Ugli اوگلی

زادگاه آن جامائیکاست و طعم آن شبیه گریپ فروت است.

12 – Langsat لانگست


زادگاه اصلی آن مالزی و ویتنام و تایلند و ظاهر آن به شکل تخم مرغ است. طعم این میوه شبیه گریپ فروت و انگور است، اما از آن شیرین‌تر است.

13 – Sugar Apple سیب شکری

زادگاه آن تایلند است و از جمله معروف‌ترین میوه‌های این کشور به شمار می‌آید. پوست آن سفت و محکم، اما طعم آن شیرین و دارای کالری بسیار بالا و سرشار از آهن است و به خاطر شباهت آن به سیب به این نام نامیده شده است.

14 – Salak سالاک

زادگاه اصلی آنمالزی و اندونزی است و به دلیل شبیه بودن پوسته آن به پوست مار Snake-fruit مار میوه هم نامیده می‌شود. از حیث طعم شبیه سیب است، اما نوع ترش آن هم وجود دارد.

15 – Soursop السورسوپ

زادگاه اصلی آن مکزیک و آمریکای مرکزی است. این میوه سرشار از ویتامین C و B1 و B2 است و از آن در تهیه بستنی استفاده می‌شود.

16 - Rose Apple سیب گلی

زادگاه آن جنوب آسیاست و از جمله میوه‌های بسیار عجیب است که هم به شکل سیب است و هم بوی و عطر گل را دارد و بسیار خوشمزه است و مقدار بسیار کمی از آن به خارج صادر می‌شود، چون به سرعت فاسد می‌شود.


نوشته شده در چهارشنبه 3 آبان1391ساعت 2:6 توسط مهتاج احسانی|

فواید جالب هندوانه 

 

 

آب هندوانه نشاط آور و ضد گرماست .

هندوانه ویژه تقویت صفرا و ضد نقرس است. هندوانه هم میوه و هم سبزی است یعنی در واقع خواص هر دو را دارد و سرشار از بتاکاروتن و عامل ضد سرطان است.

در هر 100 گرم هندوانه 12 کالری وجود دارد، خربزه 21 کالری، بر خلاف آن‌چه در ضرب المثل ایرانی شایع است که می‌گوید فکر نان کن که خربزه آب است، این میوه چاق کننده و افراط در آن بیماری قند می‌آورد. زادگاه هندوانه تاشکند بوده که جزء ایران قدیم است.هندوانه آب میوه‌ای نشاط آور، ضد گرما، یک نوشابه فیزیولوژیک است. برای هر سنی مفید و گوارا و سازگاری دارد.95درصد وزن هندوانه آب است، اما سرشار از کلیسم و پتاسیم، فسفر، منیزیم، آهن، روی، نیکل، فلور،؛ ید و مواد قندی و تلخه است.

طالبی، گرمگ، دستنبو، خربزه همگی هم خواص و فقط از نظر مقدار قند تفاوت دارند. تنها اختلاف این میوه‌ها در سازگاری و ذائقه و حاوی اسیدهای آلی بودن که در این میان هندوانه مقام والائی در امر تغذیه در زمان گرم سال دارد. این میوه‌ها همگی ادارآور، شستشوی اسید اوریک، تمیز کردن بافت‌های کلیه بوده که ایده آل برای بیماران نقرسی و رماتیسمی است.

از آنجا که این میوه‌ها صفرا را به شدت تحریک می‌کنند نباید یک بار به مقدار زیاد خورده شود، به‌ویژه در مورد خربزه و غیره صادق است. ضمن این‌که معده و روده را دچار اختلال می‌کند. یک یا سه قاچ هندوانه یا خربزه و طالبی باندازه یک پرس استیک گوشت خوک یا گوساله صفرا را تحریک می‌کند.هندوانه و دیگر میوه‌های همین خانواده، باید تک و تنها بدون مواد غذایی دیگر خورده شود. هرگز با سایر میوه مخلوط نخورید. نفخ شکم، دل درد، کولیت موقت به همراه دارد. افراط در خربزه و طالبی شیرین یا کامبوزه، عسلی می‌تواند عامل ابتلا به بیماری قند شود.

نوشته شده در سه شنبه 2 آبان1391ساعت 1:27 توسط مهتاج احسانی|

فواید هویج

1. تقویت بینایی

تصور قدیمی که هویج برای چشم هایتان خوب است کاملاً درست است. هویج سرشار از بتا-کاروتین است که در کبد به ویتامین A تبدیل می شود. ویتامین A در قرنیه چشم به رودوسپین تبدیل می شود که رنگدانه ای بنفش رنگ لازم برای بینایی است.

بتا-کاروتین در برابر زوال ماکولا و آب مروارید ناشی از بالا رفتن سن نیز محافظت می کند. در یک تحقیق مشخص شد افرادیکه مقدار زیادی بتا-کاروتین مصرف می کنند، تا ۴۰ درصد کمتر در معرض زوال ماکولا قرار می گیرند.

2. پیشگیری از سرطان

تحقیقات نشان داده است که هویج خطر بروز سرطان ریه، سینه و روده را کاهش می دهد. محققان به تازگی فالکارینول و فالکاریندیول را کشف کرده اند که خواص ضدسرطان در خود دارند.

فالکارینول ماده ضدآفت طبیعی است که توسط هویج تولید می شود تا از ریشه خود در برابر بیماری های قارچی محافظت کند. هویج یکی از تنها منابع متداول این ترکیب می باشند. یک تحقیق نشان داد که موش هایی که هویج می خورند تا ۳/۱ کمتر به سرطان مبتلا شدند.

3. ضدپیری

محتوی بالای بتا-کاروتین بعنوان یک آنتی اکسیدان دربرابر تخریب سلولی ناشی از متابولیسم طبیعی بدن عمل می کند و پیر شدن سلول ها را کُندتر می کند.

4. پوست سالم و درخشنده (از درون)

ویتامین A و آنتی اکسیدان ها از پوست دربرابر تخریب ناشی از نور خورشید محافظت می کنند. کمبود ویتامین A موجب خشکی پوست، مو و ناخن ها می شود. ویتامین A از ایجاد چین و چروک زودرس، آکنه، خشکی پوست، لکه، از بین رفتن یکدستی رنگ پوست جلوگیری می کند.

5. ماده ضدعفونی کننده قوی

گیاه شناسان باور دارند هویج از بروز عفونت جلوگیری می کند. آن را می توان به صورت له شده، جوشانده یا خام بر روی زخم ها استفاده کرد.

6. پوستی زیبا (از بیرون)

از هویج می توان بعوان یک ماسک پوستی ارزان و راحت استفاده کرد. فقط کافی است آن را رنده کرده و با کمی عسل مخلوط کنید.

7. جلوگیری از بیماری قلبی

تحقیقات نشان داده است که رژیم های غذایی که در آن مقدار زیادی کاروتینوئید وجود داشته باشید، خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهد. هویج نه تنها حاوی بتا-کاروتین است، بلکه آلفاکاروتین و لوتئین نیز در خود دارد. مصرف منظم هویج سطح کلسترول را نیز کاهش می دهد زیرا فیبرهای محلول موجود در هویج با اسیدهای صفرا پیوند می زنند.

8. پاکسازی بدن

ویتامین A به کبد برای بیرون کردن سموم بدن کمک می کند. صفرا و چربی موجود در کبد را کاهش می دهد. فیبرهای موجود در هویج به تمیز کردن روده و تسریع حرکت موادزائد کمک می کند.

9. دندان ها و لثه های سالم

هویج دندان ها و دهان شما را تمیز می کند. ذرات باقیمانده غذا را درست مثل مسواک یا خمیردندان از لای دندان هایتان بیرون می کند. هویج لثه ها را تحریک کرده و بزاق زیاد ترشح می کند که ایجاد اسید و باکتری سازنده کرم خوردگی دندان را متوازن می کند.

10. پیشگیری از سکته

در تحقیقی که در دانشگاه هاروارد انجام گرفت مشخص شد که افرادیکه بیشتر از ۶ عدد هویج در هفته می خورند درمقایسه با آنهایی که در ماه فقط یک هویج یا کمتر می خورند، کمتر دچار سکته می شوند.

حقایقی جالب درمورد هویج

خرکوش ها عاشق خوردن هویج هستند اما نباید زیاد هویج بخورند.

به خاطر داشته باشید که خوردن یک عدد هویج توسط خرگوش برابر با خوردن بیشتر از ۲۰ هویج توسط ماست! آنها عاشق شیرینی هویج هستند و هویج برای دندان هایشان خوب است و قند سفید ندارد اما حتی مقدار زیاد قند طبیعی هم مشکلات گوارشی و دیابت ایجاد می کند.

هویج دومین سبزیجات پرطرفدار بعد از سیب زمینی به شمار می رود.

بزرگترین هویج بیشتر از ۱۹ پوند وزن و ۱۹ فوت طول داشته است.

بیش از ۱۰۰ نوع هویج وجود دارد.

بعضی از آنها بزرگند، بعضی کوچک و رنگ های متفاوتی هم دارد مثل نارنجی، بنفش، سفید، زرد و قرمز.

زنان انگلیسی در گذشته از برگ های هویج به جای گل و پَر روی کلاه هایشان استفاده می کردند.

چطور هویج بخوریم

مواد مغذی موجود در هویج در کیسه های پروتئینی محفوظند که باید توسط گرما (پخته شدن) یا فعالیت مکانیکی (رنده کردن، آبمیوه کردن، جویدن درست) شکسته شوند.

پختن هویج در روغن یا پوره کردن یا آبمیوه کردن آن تا ۶۰۰ درصد قابلیت درسترسی و استفاده کاروتینوئیدها را افزایش می دهد.

چربی تا ۱۰۰۰ درصد به جذب کاروتینوئید به خون کمک می کند زیرا کاروتینوئیدها محلول در چربی هستند.

نوشته شده در شنبه 21 مرداد1391ساعت 23:33 توسط مهتاج احسانی|

 آناناس

 

 

دانشمندان می‌گویند در آناناس نوعی ماده وجود دارد که عملکرد پروتئینی را که در ۳۰ درصد سرطان‌ها دخیل است، متوقف کرده و قادر است سیستم ایمنى بدن را براى هدف قرار دادن و نابود ساختن سلول هاى سرطانى تحریک کند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، این خاصیت آناناس به ویژه در مورد سرطان سینه، ریه، روده بزرگ، تخمدان و سرطان پوست به اثبات رسیده است. گفتنی است آناناس حاوی کربوهیدرات ، پروتئین ، چربی و آب است .

این در حالی است که تاثیر آناناس در مورد افزایش کارایی سیستم ایمنی بدن از دیرباز شناخته شده بود و پزشکان همواره توصیه می‌کنند که بیماران پس از عمل‌های جراحی یا دچار شدن به بیماری‌های عفونی آناناس مصرف کنند.

آناناس میوه نواحی گرمسیری است. اگر چه این میوه به صورت تازه ارزش غذایی بالایی دارد اما کنسرو آن نیز بسیار مفید است. در این مطلب از سایت «ehow» به چند خاصیت این میوه اشاره خواهیم کرد که خواندن آن می تواند مفید باشد.

کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، پتاسیم، سدیم و منگنز از دیگر املاح و مواد معدنی تشکیل دهنده آناناس به شمار می‌آیند. آناناس منبع غنی از ویتامین C بوده و حاوی ویتامین A و B1 و B2 است.
یک فنجان آناناس، ۷۳ درصد منیزیم مورد نیاز بدن را تامین می کند.
▪ آناناس را بین غذا بخورید.
▪ آب آناناس مانع از تجمع بیش از حد آب در بدن می شود و در حفظ تعادل آب بدن کمک می کند.
▪ برای افرادی که از یبوست رنج می برند مفید است.
▪ آناناس سرشار از کلسیم، پتاسیم، فیبر و ویتامین c است و کمی کلسترول و چربی دارد.
▪ ویتامین c موجود در آن، مقدار زیادی آنتی اکسیدان قابل حل در آب دارد و به این ترتیب می تواند با رادیکال های آزاد که به سلول های طبیعی حمله می کنند مقابله کند.
▪ برومیلین (Bromelain) موجود در این میوه، تاثیر ضدالتهابی چشمگیری دارد و برای درمان بیماری هایی مانند سینوزیت حاد، گلودرد، نقرس و آرتروز موثر است. زخم های عادی و پس از عمل جراحی را نیز سریع تر بهبود می بخشد.
▪ آنزیم های موجود در این میوه، به طور موفقیت آمیزی برای درمان آرتریت روماتوئید و سرعت بخشیدن به مرمت بافت هایی که بر اثر زخم ( زخم ناشی از دیابت و عمل جراحی) به وجود آمده به کار می رود.
▪ آناناس مانع لخته شدن خون می شود و در از بین بردن رسوب روی دیواره های سرخرگ ها کمک می کند. * با ضعف حافظه و عوارض پس از آن مقابله می کند.
▪ در تشکیل استخوان های سالم موثر است.
▪ ویتامین c موجود در آن، خطر بیماری های لثه را کاهش می دهد و با باکتری های مهاجم و سموم دیگری که باعث بیماری لثه می شود، مبارزه می کند.
▪ آناناس رسیده برای زنانی که از درد قاعدگی رنج می برند مفید است.
▪ در حفظ سلامتی چشم موثر است و مانع بیماری های چشمی مربوط به سن می شود.
▪ مولکول های مفید در ساقه های این میوه با برخی از انواع سرطان مقابله می کند.
▪ فیبر موجود در آن با کاهش وزن و حفظ وزن ارتباط دارد.
▪ ویتامین B۱ موجود در این میوه برای سلامتی قلبی عروقی و عملکرد سیستم اعصاب مفید است.
▪ آب آناناس تازه در دفع کرم های روده ای، دیفتری، عفونت گلو و حالت تهوع صبحگاهی موثر است.

نوشته شده در سه شنبه 5 اردیبهشت1391ساعت 0:46 توسط مهتاج احسانی|

 

     

                              میوه جایگزین تنقلات وشیرینی

 

حفظ سلامت خانواده، به‌‌ خصوص در ایامی مانند نوروز كه خانواده‌ها درصدد برگزاری هرچه مفرح‌تر تعطیلات خود هستند، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، چرا که با رعایت نکردن برخی نکات ساده، شیرینی این ایام می ‌تواند به تلخی بدل شود.

فراموش‌نكنید در بسیاری از موارد، مشکلات در نتیجه تغییراتی كه در الگوی مصرف غذا رخ می‌ دهد، به وجود می آید و در نتیجه، با اندک توجهی می توان از آنها پیشگیری کرد. متخصصان تغذیه از تغذیه سالم در ایام نوروز می‌ گویند.

دکتر صفوی مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، در این رابطه می ‌گوید: "در مورد همه افراد، زیاده‌ روی در مصرف می‌ تواند منجر به مشكلات گوارشی و همچنین افزایش انرژی دریافتی و در نتیجه اضافه وزن در این ایام شود و در مورد افرادی كه مبتلا به دیابت یا چربی خون بالا هستند، زیاده‌ روی در مصرف، باعث اختلال در وضعیت سلامت آنها خواهد شد. بنابراین برای برخورداری از تعطیلاتی همراه با آرامش و سلامت، بهترین کار این است که افراد، تعادل در مصرف مواد غذایی را در این ایام در نظر بگیرند."

توصیه‌ها برای پذیرایی از میهمان

دکتر سید علی کشاورز، متخصص تغذیه و مدیر گروه تغذیه و بیوشیمی دانشگاه علوم پزشكی تهران می ‌گوید: "در هر دید و بازدیدی که می رویم، شیرینی و آجیل جزء لاینفک پذیرایی از میهمانان نوروزی است، اما اگر افراد بخواهند درهر دید و بازدیدی از شیرینی و آجیل استفاده کنند، علاوه بر اضافه وزن، مشکلاتی از قبیل مشکلات گوارشی نیز برای افراد به وجود می آید و جالب است بدانید که درهمین شب نشینی ها، افراد بیشتر از چند برابر حالت عادی کالری دریافت می کنند که این افزایش دریافت کالری به همراه کاهش فعالیت افراد در این ایام، خطر ابتلا به چاقی و بیماری های وابسته به آن را چند برابر می کند."

وی در ادامه به هم خوردن ساعت خواب یا مصرف تنقلات کم ارزش در زمان تماشای تلویزیون را هم یکی دیگر از نکاتی ذکر می کند که  هشدار در رابطه با آن ضروری به نظر می رسد.

دكتر كشاورز برای به حداقل رساندن این آسیب ها  به راهکاری مناسب اشاره کرده و می گوید:

"بهتر است در این ایام از خیار که نوعی میوه-‌ سبزی است و کالری پایینی دارد، بیشتر استفاده شود و بعد از آن اولویت با مصرف میوه ها باشد، البته بهتر است یادآور شویم که مصرف آجیل هم بر شیرینی تقدم دارد، چرا که اگر تازه باشد،   نسبت به شیرینی ضرر کمتری دارد."
مدیر گروه تغذیه و بیوشیمی دانشگاه علوم پزشكی تهران تاكید می ‌كند: " در ایام نوروز بهتر است برنامه غذایی مانند سایر زمان ها تنظیم شود و مصرف آجیل و مغزها به عنوان میان‌ وعده‌ و در مقدار متعادل باشد. ولی می ‌توان حجم مواد غذایی را در وعده‌های اصلی كاهش داد، به‌ ویژه شام را بسیار مختصر میل كرد."

دكتر ربابه شیخ‌الاسلام، مدیر مؤسسه تغذیه، سلامت و توسعه  نیز  با بیان اینكه بهتر است، میز پذیرایی عید را با میوه ها، شیرینی‌های كوچك، آجیل كم نمك، قطعات كوچك از میوه‌های خشك شده یا برگه‌ها تزیین كنید، چند توصیه عملی برای این ایام دارد: " از پذیرایی با شیرینی‌های تر و چرب ،شكلات ها، شیرینی‌های بزرگ و كیك بپرهیزید. از میهمانان خود با چای كمرنگ و در استكان یا فنجان‌های كوچك پذیرایی کرده و به جای قند از كشمش یا توت خشك یا خرما استفاده كنید، به خصوص اگر چاق هستید، یاد بگیرید كه چای را تلخ بنوشید. اگر میهمانتان را دوست دارید خیلی به او تعارف نكنید، چراكه بعضی افراد به خصوص افراد میانسال و سالمند ممكن است رژیم‌های خاصی داشته باشند و تعارف بیش از حد آنان را مجبور به مصرف خوردنی‌هایی می‌ كند كه برایشان مضر است."

برنامه‌ریزی برای تغذیه سالم

صبحانه، یكی از مهم ترین وعده‌های غذایی است كه برای سلامت و تندرستی افراد اهمیت خاصی دارد، اما در ایام تعطیل، گاهی كمتر به آن توجه می‌ شود. كارشناسان توصیه می ‌کنند که در ایام تعطیل، شب ها زودتر بخوابید تا صبح بتوانید با شادابی از خواب برخیزید. همچنین بهتر است صبحانه ای كامل شامل مقادیر مناسبی نان، شیر، پنیر، گردو و ... مصرف كنید و از خوردن كره، ‌خامه، سرشیر تا حد امكان پرهیز کرده و برای ایجاد تنوع غذایی در صبحانه‌ها از تخم‌مرغ، خیار، گوجه‌فرنگی، میوه‌ها و آب ‌میوه ها نیز استفاده کنید.

دکتر شیخ الاسلام  با اشاره به لزوم مصرف وعده های غذایی سبک در ایام نوروز، می ‌گوید: "اگر در این ایام به دلیل دید و بازدید ها، فرصت پختن غذا را ندارید، از غذاهای حاضری و كم چرب همراه با انواع سالاد استفاده كنید. شما می ‌توانید برای یك هفته، سبزیجات شسته شده را به طور مناسبی در یخچال نگهداری كنید و هر شب با آنها برای خود و خانواده سالادهای خوشمزه درست كنید. كاهو، كرفس، هویج، انواع كلم ، انواع فلفل‌های دلمه‌ای ،خیار، گوجه فرنگی، گل كلم از دوستان همیشگی سلامت هستند، به خصوص اگر سس سالاد را خودتان با روغن زیتون، ماست، سبزی های خشك معطر و ادویه‌ای كه دوست دارید درست كنید که اگر گاهی با توجه به سلیقه و ذائقه اعضای خانواده، تن ماهی یا انواع حبوبات پخته، كشمش شسته شده، پنیر رنده شده را به این سالاد اضافه كنید غذای سالم و كاملی خورده‌اید و همه سلول هایتان را راضی كرده‌اید."

دکتر کشاورز نیز در این‌باره می ‌گوید:

" در این ایام اگر در خانه اید، از غذاهای آبدار مثل سوپ‌‌ها، آش، میوه‌های آبدار، سبزی‌های آبدار مثل خیار و گوجه‌ فرنگی و كاهو استفاده کنید و سراغ سوسیس و کالباس و سس‌های پرچرب نروید."

تغذیه سالم در سفر

توصیه متخصصان این است که کسانی كه قصد مسافرت دارند باید در طول سفر دقت كنند تا اصول تغذیه‌ای، بهداشت و ایمنی مواد غذایی را رعایت كنند و نكته‌های زیر را برمی شمرند:

* برای جلوگیری از كم‌آبی و یبوست مقادیر مناسبی آب بنوشید. البته بهتر است از آب های بسته‌بندی كه سلامت آن مورد اطمینان است استفاده شود.

* در صورتی كه به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارید، آب را حداقل به مدت یک دقیقه بجوشانید.

* بهتر است به‌جای مصرف نوشابه، از دوغ و نوشیدنی‌های كم ‌كالری استفاده كنید.

* برای برطرف شدن نیاز مایعات بدن، آب بهترین نوشیدنی است. تا حد امكان از مصرف ساندیس و نوشابه‌ها پرهیز كنید.

* جهت حفظ ایمنی غذا و پیشگیری از انواع مسمومیت‌ها، غذای مورد مصرف باید كاملاً‌ پخته شود.

* ممكن است با توجه به مدت تعطیلات و احتمالاً‌ تعجیل در ساعت حركت در تهیه غذا كوتاهی شود، به ‌گونه‌ای كه غذا به ‌ویژه گوشت‌ها به ‌طور كامل پخته نشده و همین سبب آلودگی و فساد آن شود. پس مراقب سلامتی خود باشید.

نوشته شده در جمعه 18 فروردین1391ساعت 2:31 توسط مهتاج احسانی|

کیوی 

 

اصل این میوه به کشور چین برمی‌گردد و مردم آن دیار به این میوه “یانگ تاوو” می‌گفته اند تا آنکه در اوایل قرن بیستم تخم این میوه توسط مسافران نیوزلندی خریداری شد. آنها این میوه را گوس‌بری نامیدند، اما در سال ۱۹۶۱ کیوی به عنوان یک دسر گران‌قیمت وارد منوی رستوران‌های آمریکایی شد و مردم این کشور نام آن را به کیوی تغییر دادند و با این نام، کم کم به تمام دنیا معرفی شد.

با سرد شدن هوا، بسیاری از میوه‌ها و سبزی‌هایی که منبع غنی ویتامین C هستند در دسترس ما قرار می‌گیرند، از انواع مرکبات گرفته تا کلم‌های مختلف و حتی کیوی.

کیوی یکی از منابع غنی ویتامین C است و می‌دانیدکه خوردن مواد غذایی غنی از این ویتامین،ابتلا به سرماخوردگی را کاهش می دهد.

بررسی ها نشان داده‌است که هر عدد کیوی متوسط ،۵۷ میلی‌گرم ویتامین C دارد. به این علت متخصصان تغذیه،این میوه را منبع عالی این ویتامین معرفی می‌کنند.

ویتامین C یکی از آنتی اکسیدان های قوی است.

بررسی‌ها نشان داده است، افرادی که در برنامه غذایی روزانه خود از انواع آنتی اکسیدان‌ها استفاده می‌کنند، کمتر به بیماری‌های قلبی عروقی، سکته قلبی و انواع سرطان‌ها دچار می شوند و دستگاه ایمنی بدنشان هنگام مقابله با استرس‌، قوی‌تر عمل خواهد کرد.

 

هر چه کیوی‌ رسیده‌تر باشد،آنتی اکسیدان بیشتری خواهد داشت و مغذی‌تر خواهد بود.

علاوه بر ویتامین C،کیوی منبع مناسب فیبر غذایی نیز است، طوری که در هر یک عدد آن،۲/۵ گرم فیبر وجود دارد.

بررسی‌ها نشان داده‌است، رژیم‌هایی که فیبر غذایی زیادی دارند، نمی‌گذارند سطح کلسترول خون به حد غیرمجاز و بیمارگونه برسد و به این ترتیب خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی و حملات قلبی کم می‌شود.

فیبرها سطح قند خون را نیز در حد طبیعی تنظیم می‌کنند.

همچنین به علت متصل شدن فیبرها به ترکیبات سمی در روده بزرگ و دفع سریع‌تر آنها، احتمال بروز سرطان روده به حداقل می ‌رسد.

دریافت این ماده مغذی همچنین در کاهش علائم بیماری آسم بسیار موثر است.

اما نباید حداقل ۲ تا ۳ ساعت قبل و بعد از مصرف لبنیات و سایر منابع غذایی کلسیم و حتی قرص‌های کلسیم، کیوی خورد، زیرا هم کلسیم جذب نمی‌شود و هم در افراد مستعد، احتمال تشکیل سنگ افزایش می یابد.

 

 

خواص دارويي كيوي و مضرات آن

 

كيوي سرشار از ويتامينC مي باشد. مقدار پتاسيم آن از نظر وزني تا حدي كمتر از موز است. همچنين داراي ويتامين A‘E‘كلسيم‘آهن و اسيد فوليك مي باشد. يك عدد كيوي متوسط ۴۶ كالري انرژي دارد.

كيوي داراي مقادير زيادي آنزيم حل كننده پتاسيم به نام پاپايين است كه از نظر تجاري براي نرم كردن گوشت مفيد است اما احتمال دارد براي برخي افراد آلرژي زا باشد. بويژه افرادي كه به آناناس حساسيت دارند مستعد حساسيت به اين ميوه نيز هستند. اين آنزيم با پختن ميوه به سرعت از بين مي رود.

به اين ترتيب استفاده از كيوي خام در دسرهاي حاوي شير يا هر فراورده لبني ديگر نامناسب است زيرا اين آنزيم در عرض چند دقيقه در حاليكه بوي بسيار بدي توليد مي كند شروع به حل كردن پروتئين شير مي نمايد.

متأسفانه آنزيمهاي كيوي در معده به وسيله اسيد معده از بين مي رود. اما اسيد معده بعد از خوردن غذاهاي گوشتي و لبني زياد‘ مقداري خنثي مي شود و آنزيمهاي كيوي مي توانند مدت كوتاهي فعاليت كنند و اين زمان كافي است تا مواد پروتئيني در اثر اين آنزيمها به قطعات كوچكتري تجزيه شوند و اين امر عمل هضم غذاهاي سنگين را در معده و روده آسانتر مي كند.

 


ادامه مطلب
نوشته شده در سه شنبه 16 اسفند1390ساعت 20:32 توسط مهتاج احسانی|

خواص پرتقال

پرتقال سرشار از ویتامین‌های B,C دارای آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و مس است(شکل ۱).ویتامین A در پرتقال ناپدید است. ولی در این مورد کاروتن وجود دارد و چنانچه می‌دانید کاروتن ماده‌ای زرد رنگ است که البته آن را در هویج کشف کرده‌اند و بعضی از میوه‌های دیگر هم این ماده را دارند.این ماده پروویتامینی وقتی خورده شود با اسید کبد مخلوط شده و در کبد ویتامین A را می‌سازد و به خون می‌فرستد. پرتقال دارای اسیدهای گوناگونی است که مهمترین ان‌ها اسید مالیک است بیشتر مرکبات دارای اسید تارتاریک به ویژه اسید سیتریک است.ولی اسید سیتریک در پرتقال خیلی کم و به مقدار ۲ درصد است به همین جهت مدت زیادی برخی پزشکان عقیده داشتند که پرتقال هم مثل لیمو املاح بدنی را دفع کرده و باعث تحریک پوسیدگی دندان می‌شود ولی بعدها که ازمایش‌های عملی و علمی بطلان این عقیده را ثابت کرد پرتقال نه تنها املاح معدنی بدنی ما را کم یا معدوم نمی‌کند بلکه خود باعث ایجاد ان می‌شود.

امروزه ثابت شده که اسیدهای میوه حتی اگر به مقدار زیاد مصرف شوند برعکس اسیدهای شیمیایی اکسیده می‌شوند و در سلول می‌سوزند و سموم بدن را دفع می‌کنندوخون را قلیایی می‌کنند نه تنها کلسیم را کم نمی‌کنند بلکه موجب می‌شوند که کلسیم بیشتر روی استخوان جمع شود و استخوان بدن ما را محکم می‌سازد

در سال ۱۹۳۳م.دکتر دوک در یکی از پرورشگاه‌های یتیمان اطفالی را که دچار کرم خوردگی دندان شده بودند مورد مطالعه و ازمایش قرار داد و سه سال متوالی به غذای روزانهٔ آنها آب پرتقال و لیمو را اضافه کرد، وپس از ان با معاینه دقیق که به عمل امد معلوم شد نه تنها این اطفال به کرم خودگی دندان مبتلا نشدند بلکه کرم خوردگی سابق دندان‌های ان‌ها نیز برطرف گردیده‌است.


• اگر پرتقال را بعد از غذا به عنوان دسر بخورند دهان را پاک و ضدعفونی می‌کند ترشحات اسید معده را زیاد می‌کند و عمل هضم را اسان تر می‌سازد و اشتها را تجدید می‌کندبه همین جهت مصرف پرتقال بعد از غذا به همهٔ افرادی که سو هاضمه دارند و مبتلا به یبوست‌های سختی شده‌اند توصیه می‌کنند.

• یکی از خواص پرتفال این است که خون را رقیق می‌کند غلیظ شدن خون علت جوش صورت، اگزما می‌شود که گاهی به مدت طولانی شخص مبتلا به ان را به زحمت می‌اندازد.


• خواص پرتقال برای معالجه چاقی و گرفتن رژیم لاغری استفاده می‌شود.

• آب پرتقال برای دریا نودانی که مدت‌ها در دریا سفر کرده‌اند و از غذای تازه محروم هستند بسیار مفید است.


• پرتقال برای لطافت و زیبایی پوست به کار می‌رود.

• پوست پرتقال دارای خاصیت ضد عفونی دارد.

• با پوست پرتقال اشیای چرمی براق می‌شوند.

• پوست خشک پرتقال را اگر در بخاری بیندازید بوی دود سیگار را از اتاق‌های خانه به کلی بر طرف می‌سازد.

• دم کرده برگ و به ویژه گل پرتقال برای افرادی که به بی خوابی دچار شدند تجویز می‌شود


• اگر چند دانه میخک را در پرتقال فروکنید چیزی را به وجود می‌اورد که ضد بید است به همین جهت در قفسه‌های لباس اگر چند دانه پرتقال را به همین ترتیب تهیه کنید و بگذارید.به کلی ریشهٔ بید را خواهد کند.

توصیه می‌کنند که به بچه‌های خردسال و شیر خوار هر روز آب پرتقال بدهیم، به این ترتیب که در شیر و یا غذای آردی آن‌ها یک تا سه قاشق کوچک قهوه خوری آب پرتقال اضافه کنیم تا آن‌ها را در مقابل ویتامین c بیمه کند و از ابتلا به بیماری اسکوربیت و راشیتیسم جلوگیری کند.

نوشته شده در جمعه 5 اسفند1390ساعت 0:2 توسط مهتاج احسانی|


آخرين مطالب
» خواص چغندر
» مفصل ساز
» رژیم لاغری
» تغذیه وموز
» تغذیه و لاغری
» تغذیه مناسب و ویتامین
» میوه هایی نادر
» تغذیه مناسب و تیرویید
» تغذیه و میوه
» تغذیه وبادام زمینی

Design By : Pichak